АБВ ВЛИЗА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЪС СИЛНА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА

контакти

[quote]САМО НИЕ ОТСТОЯВАМЕ ИДЕЯТА ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, ЗАЯВИ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ[/quote]

АБВ, вече по мнението и на най-заклетите ни опоненти в социологията, е сигурен участник в следващото Народно събрание. Ще имаме своето отчетливо присъствие и силна парламентарна група. Ако се наложи, ще участваме в управлението на страната. Смятам, че трябва да има силна коалиция, която да има подкрепата поне на 150 народни представители, за да може да се предприемат непопулярни мерки. Участието ни в коалицията, обаче, преминава през условието да се възприемат нашите идеи. Ако се наложи да правим компромиси, ще се обърнем към нашите членове и симпатизанти да поискаме доверието им. Не да се оправдаваме после и да казваме: Направихме коалиция, ама не постигнахме нищо, защото не ни позволиха. Виждаме ли, че идеите ни нямат база за реализация, ще останем опозиция, каквато в България от доста време насам не е имало. Нямаше такава при управлението на ГЕРБ, нямаше я и при Орешарски. Ако ние бъдем в опозиция, ще изглеждаме по различен начин – радикални, но и конструктивни. Това каза в Димитровград лидерът на АБВ – президент два мандата, Георги Първанов на среща с членове и симпатизанти. На нея присъстваха още водачът на формацията за област Хасково д-р Емил Кало, както и останалите кандидати за депутати.

Georgi-ParvanovПърванов акцентира, че водачите в листите в различните региони са ярки фигури, както и намиращите се на следващите – втори и трети места. В АБВ влизат хора като Ивайло Калфин – най-добрия външен министър и еврдепутат на България, Михо Михов с неговите изключителни качества на военачалник и ръководител – истинския генерал, както го определи лидерът. В АБВ са кметове като Росица Янакиева, Иван Аспарухов, много ректори, лекари, учители, хора от бизнеса. Има и творци с ярка гражданска позиция като Емил Кало – човек с доказани творчески възможнсти, с международно доверие в средите на интелигенцията.

Нашата платформа включва няколко пакета с идеи, много по-различни от тези на всички останали. Първият засяга държавното и политическо устройство. Само АБВ стои на позицията за президентска република. Имах многократно възможност да обоснова тази идея. Продължавам да смятам, че особено в последната година на Парламента, който така и не успя да събере кфорум, не успя да приеме нито един качествен закон, няма нищо по-естествено да потърсим нови лостове за решаването на управленските проблеми на България. Настояваме да има мажоритарен вот, защото искаме да се избират личности, а не скрити в листите партийци и апаратчици, продължи Първанов.

АБВ се обявява за сериозна и дълбока реформа в съдебната власт, с пряк избор на съдиите. В икономиката е заложена висока добавена стойност – привлекателна за българските и чуждестранни инвеститори. В социалната програма се залага отмяната на плоския данък за необлагаемия минимум и умерена скала за прогресивно облагане, с възможност за семейно подоходно облагане.

Основен елемент в платформата са мерките за преодоляване на младежката безработица. Един млад лидер в Димитровград обещаваше трите ключа – за апартамент, вила, кола. Сега надхвърли всичките ми представи за популизъм в политиката с идеята, че може да отвори 1 милион работни места. Това звучи като фантасмагория, това даже не е фантастика. Пътят, който предлагаме от АБВ, е нещата да стават капка по капка. Защото другото е да хвърляме прах в очите на хората. Ние сме последователни и изпълняваме всичко, което сме казали, допълни още Георги Първанов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук